تابلو برق، یک جعبه فلزی در دار است که معمولاً در گوشه ای از خانه شما در دیواری تعبیه می شود. در داخل آن، تمام سوییچ های بریکر خانه خود را خواهید یافت. می توانید کلید های بریکر را روشن و خاموش کنید. آن ها همچنین زمانی که جریان الکتریکی بیش از حد از از مدار عبور می کند، به طور خودکار خاموش می شوند. در داخل تابلو برق، یک قطع کننده مدار یا مدارشکن اصلی پیدا خواهید کرد که برق کل خانه را کنترل می کند. همچنین می توانید قطع کننده های جداگانه ای را مشاهده کنید که هر کدام مسئول تامین برق بخشی از خانه شما هستند. در ادامه مقاله به چیستی تابلو برق و راه اندازی آن می پردازیم.
برخی از خانه های قدیمی تر، قطع کننده ندارند. آن ها در عوض فیوز دارند. اگر جعبه فیوز دارید، هیچ کلیدی روی تابلو برق خود نمی بینید. به جای آن ها، فیوز های پیچی را خواهید دید.
اگر خانه شما همچنان از جعبه فیوز استفاده می کند، ممکن است برای دریافت پوشش بیمه مشکل داشته باشید، یا ممکن است مجبور به پرداخت نرخ بالاتری از هزینه ها باشید. با توجه به این که هزینه خدمات برقکاری، خیلی نمی باشد، بهتر است نسبت به نصب و راه اندازی تابلو برق اقدام کنید.
برق خانه شما از طریق یک کنتور برق در بیرون تغذیه می شود که برق را به تابلوی برق شما می رساند. شما می توانید این تغذیه اصلی برق را با استفاده از قطع کننده اصلی در تابلو برق خود قطع کنید. قطع کننده اصلی شما، آمپر سرویس برق را نیز به شما می گوید (آمپراژ قدرت جریان الکتریکی است).
قبل از نصب و راه اندازی تابلو برق، دانستن نکاتی از نحوه عملکرد آن ها می تواند مفید باشد. هنگامی که مدار بیش از حد بارگذاری می شود، کلیدهای مدار قطع می شوند (یعنی خاموش می شوند).
آن ها نوعی از وسایل ایمنی هستند که برای جلوگیری از آسیب به وسایل الکتریکی یا خود خانه طراحی شده اند. اگر قطع کننده قطع نشود و جریان برق را قطع نکند، مدار های با بار اضافی ممکن است باعث آتش سوزی یا برق گرفتگی شوند. هر قطع کننده یک مدار را کنترل می کند.
هر مدار معمولاً مربوط به یک اتاق یا منطقه ای از خانه است. دستگاه های پرمصرف مانند سیستم تهویه مطبوع ممکن است مدارشکن مخصوص به خود را داشته باشند. یک بریکر برای حمل یک بار الکتریکی خاص طراحی شده است. اگر بار الکتریکی برای قطع کننده بیش از حد بزرگ باشد، خاموش می شود. مثلاً زمانی که دستگاه های زیادی به یک مدار وصل شده باشند، این اتفاق می افتد.
برقکاری تهران تمام خدمات برقکاری مانند سیم کشی ساختمان، نصب دوربین مدار بسته و… در همه ی مناطق تهران به شما عزیزان ارائه خواهد داد.
بریکر ها بسته به مقدار برقی که برای جابجایی نیاز دارند، اندازه های مختلفی دارند. مانند سرویس های برق خانه که به قطع کننده های جداگانه بر اساس میزان آمپری که می توانند تحمل کنند، تقسیم می شوند. بریکر ها از 15 تا 200 آمپر هستند. اگرچه اکثر آن ها 15، 20 یا 30 آمپر هستند. بریکر ها همچنین دارای رتبه بندی ولتاژ هستند. یک مدارشکن تکی معمولاً 120 ولت را تامین می کند.
این مقدار معمولی مورد نیاز برای چراغ ها، تلویزیون ها و غیره است. وسایل بزرگ و پرقدرت مانند اجاق گاز یا یخچال باید هر کدام قطع کننده اختصاصی خود را داشته باشند.
هنگامی که بریکر خاموش می شود، تنها کاری که باید انجام دهید این است که سوئیچ را بچرخانید تا دوباره تنظیم شود. در خانههای قدیمی تر با جعبه فیوز، قادر نخواهید بود تا آن را بازنشانی کنید. اگر فیوز منفجر شود، باید کل فیوز را تعویض کنید. لذا بهتر است هرچه زود تر نسبت به نصب و راه اندازی تابلو برق اقدام کنید.
شرکت های فنی زیادی خدمات نصب و راه اندازی تابلو برق را ارائه می دهند. لذا توصیه می شود که برای نصب تابلو برق، یک متخصص برق استخدام کنید. اما اگر می خواهید خودتان این کار را انجام دهید، در اینجا مراحل نصب تابلو برق آورده شده است:
شما می توانید برای نصب و راه اندازی تابلو برق از خدمات برقکار پاسداران و برقکار بلوار فردوس بهره مند شوید.
از آن جایی که شما یک برقکار حرفه ای نیستید، به انواع مختلفی از ابزار مانند سیم چین، تابلو برق، سیم مسی، قطع کننده مدار و پیچ گوشتی نیاز خواهید داشت.
مطالب پیشنهادی برقکاری تهران: همه چیز درباره تابلو برق
آماده سازی
مرحله بعدی در نصب و راه اندازی تابلو برق، آماده سازی است. ابتدا باید تابلو را با استفاده از سیم مسی اندازه گیری کنید. سپس عایق سیم مسی مذکور را جدا کنید. مطمئن شوید که آن را طبق اندازه گیری قبلی جدا کرده اید. پس از آن، برای این که به سیم های مسی استحکام بیشتری ببخشید، آن ها را به اطراف بچرخانید.
انجام این کار ضروری است زیرا سیم های مسی نورد شده به این راحتی جدا نمی شوند. سپس سوئیچ را با باز کردن پیچ های آن با استفاده از پیچ گوشتی باز کنید. پس از انجام تمامی این مراحل، با استفاده از پیچ گوشتی، پیچ های تابلو را ببندید.
اتصال به سوکت
دومین مرحله اصلی در نصب و راه اندازی تابلو برق، اتصال آن به پریز است. بسته به اندازه گیری کلید قطع کن، عایق سیم مسی را با استفاده از سیم چین، برش دهید. سپس با استفاده از یک پیچ گوشتی، پیچ های کلید خروجی را باز کنید.
مطمئن شوید که سیم اضافی را رول کرده اید. انجام این کار بسیار مهم است زیرا در این صورت تغذیه آن از طریق سوکت نسبتاً آسان تر خواهد بود. پس از انجام تمام مراحل، پیچ های کلید خاموش کننده را با استفاده از پیچ گوشتی محکم کنید.
برقکار بلوار فردوس آماده ارائه خدمات مربوط به نصب و تعمیر تابلو برق به مشتریان عزیز می باشد.
اتصال به رگولاتور
این آخرین مرحله اصلی است. ابتدا فاصله بین رگولاتور و کلید خاموشی را اندازه بگیرید. عایق اضافی سیم را کوتاه کنید. سپس برای تقویت سیم، آن را رول کنید. پیچ های سوئیچ خروجی را باز کرده و ایر را قرار دهید. پس از انجام تمامی این مراحل، مجدداً پیچ های کلید خاموش شدن را ببندید.
همچنین می توانید برای بهره مندی از خدمات تعمیر تابلو برق با برقکار پاسداران در ارتباط باشید.
همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله آشنایی با تابلو برق با برقکار پاسداران را نیز مطالعه کنید.
ملاحضات ایمنی
هنگام نصب و راه اندازی تابلو برق، ایمنی باید اولویت شماره یک باشد. رعایت ملزومات ایمنی هنگام کار با سیم های برق و موارد دیگر کاملاً ضروری است. همیشه به یاد داشته باشید که حتماً از عینک محافظ استفاده کنید. علاوه بر این، مطمئن شوید که دستکش هم بپوشید.
انجام این کار ضروری است زیرا کار بدون استفاده از دستکش و عینک، عایق کافی در برابر برق گرفتگی برای شما ایجاد نمی کند. در صورت عدم رعایت احتیاطات ایمنی در هنگام نصب و راه اندازی تابلو برق، ممکن است دچار صدمات بسیار شدید شود.
شما باید اطمینان حاصل کنید که قبل از خرید تابلو برق جدید، در مورد انواع مختلف تابلو برق تحقیق کرده باشید و در صورتی که تجربه کافی نسبت به امور برقی ندارید، نصب و راه اندازی تابلو برق را به متخصصین مجرب بسپارید.
برقکار بلوار فردوس آماده ارائه خدمات مربوط به تابلو برق به مشتریان عزیز می باشد.